Svi mediji
Opis proizvoda
Status Kuhalo za sporo kuhanje Sous Vide Circulator SVC 100
Opis
Uživate u gurmanskih jelima, ali tako savršenog odreska kao u vrhunskom restoranu nikako ne umijete pripremiti? Isprobajte modernu tehniko kuhanja u vakuumu, koja više nije skriveni adut vrhunskih chefova, nego ju možete koristiti i u svojoj kuhinji. Sous Vide kuhanje jam?i odli?ne rezultate s manje truda.
Sous Vide? Što to uop?e zna?i?
Izraz »Sous Vide« doslovno zna?i pod vakuumom odnosno u vakuumu. Rije? je o tehnici kuhanja kod koje vakuumski zapakiranu namirnicu kuhamo na precizno odabranoj temperaturi i vremenu. Temperatura je prili?no niža od vrelišta, zato kuhanje traje više sati. Sa sporim kuhanjem postignete meko?u i razvijete nivo okusa, kojeg s tradicionalnim pe?enjem ne možete stvoriti.
Kako djeluje sporo kuhalo?
Sous Vide kuhalo funkcionira kao cirkulator topline odnosno vru?e vode u loncu. Temperaturu vode održava na precizno odabranom stupnju više sati, zato je hrana kuhana ravnomjerno na rubovima i u sredini. Ne trebate više brinuti da bi se namirnice skuhale previše ili neravnomjerno. U pe?nici ili na štednjaku dolazi do ve?ih fluktuacija temperature (?ak i do 20°C), zato s klasi?nim kuhanjem ne možete posti?i uvijek istih rezultata iako koristite jednaka pomagala, tehnike i temperature kuhanja. Jeste znali da je izme?u «srednje« i »dobro pe?enog« odreska samo 7°C razlike?
Zašto kuhati u vakuumu?
Pri tradicionalnom kuhanju morate biti uvijek prisutni i provjeravati temperaturu i razinu kuhanosti. Sous Vide kuhanje je puno opuštenije. Unaprijed postavite temperaturu i vrijeme kuhanja ovisno o namirnici te ostavite preciznom kuhalu da obavi svoj posao.
Do?arajte vrhunske okuse Michelinovih restorana u doma?oj kuhinji.
S malo za?ina do vrhunskih okusa
Namirnice se kuhaju u vlastitom soku, zato su i bez dodavanja pretjeranih za?ina odli?nog okusa i iznena?uju?e mekana. Svi vitamini i minerali ostanu u hrani te se ne izgube u vodi ili ulju kao kod klasi?ne pripreme – flavonoidi i karotenoidi ostanu u povr?u, a osjetljive masno?e u mesu i ribama ne oksidiraju.
Provedite manje vremena u kuhinji
Zahvaljuju?i sporom kuhanju u vakuumu ostane vam više vremena za pripremu drugih jela ili za uživanje van kuhinje. Dovoljno je da samo namjestite kuhalo na željenu temperaturu i posao ?e biti obavljen bez vaše prisutnosti.
Udovoljite zahtjevnim željama svojih gostiju
U obitelji imate alergi?ara kojemu morate pripremati jela strogo odvojeno od drugih – u posebnom loncu da ne bi došlo do kontaminacije? Rješenje je jednostavno – kuhanje u nepropusnim vakuumskim vre?icama bez brige da bi hrana došla u kontakt s neželjenim sastojcima.
Pojedina?no vakuumirajte razli?ite porcije mesa ili povr?a te prilagodite koli?inu soli i ostalih za?ina ovisno o okusu odre?enog ?lana obitelji. To je i rješenje za razli?ite želje zape?enosti odreska – odjednom možete pripremiti »srednje« i »dobro zape?en« odrezak.
Nedostaje vam mjesta u kuhinji?
Sous Vide kuhalo je vaš spasitelj ako imate malu kuhinju i nedostaje vam mjesta za pripremu kompleksnijih jela ili kad kuhate za ve?e društvo. Naime, lonac u kojem kuhate sa sporim potopnim kuhalom možete staviti i u garažu ili kupaonicu, gdje nikome ne?e smetati.
Zašto izabrati Status SVC100?
Potopni cirkulatori su mali i jednostavni za upotrebu. Za razliku od sporih kuhala s posudom za vodu ne zauzmu puno prostora te ih možete jednostavno pospremiti u ladicu. Tako?er su i jeftiniji te zato u svakom pogledu primjereniji za ku?nu upotrebu.
Statusovo Sous Vide kuhalo:
• je jednostavno za ?iš?enje
• ima sigurnosnu zaštitu, koja kuhalo ugasi u slu?aju isparivanja sve vode
• mogu?e je namjestiti do 99 sati i 59 minuta djelovanja
• mjeri temperaturu do 0,1 °C precizno
• ima ru?ku s kojom ga prikva?ite na rub lonca
• nije veliko i teži samo 1,18 kg
Sous Vide cirkulator je jednostavan za upotrebu
Za sporo kuhanje u vakuumu trebate samo obi?an, malo viši lonac i Sous Vide kuhalo. Sporo kuhalo namjestite na željenu temperaturu i vrijeme kuhanja. Kad se voća zagrije, kuhalo vas upozori piskanjem. Vrijeme je da hranu, zavakuumiranu u kvalitetnu vakuumsku vre?icu, položite u lonac. Izaberite vrijeme i temperaturu kuhanja ovisno o namirnici koju pripremate. Pomozite si s našim prijedlozima u uputama za upotrebu, koje su priložene kuhalu. Vrijeme kuhanja možete namjestiti na više dana – do 100 sati, a temperaturu kuhanja aparat mjeri na 0,1 °C precizno, zato ?e biti i vaša hrana precizno skuhana.
Sporo kuhalo SVC100 – namještanje temperature i vremena kuhanja.
Razli?ite tehnike pakiranja namirnica za kuhanje u vakuumu
Najvažnija razlika izme?u tradicionalnog i Sous Vide kuhanja je u tome da hrana tijekom kuhanja ili pe?enja nije u kontaktu s vodom, uljem i zrakom. Kao što i samo ime tehnike kuhanja zna?i, glavna prednost je to da se hrana kuha u vakuumu. Neki ponu?a?i Sous Vide kuhala preporu?uju kuhanje u obi?nim plasti?nim vre?icama bez vakuumiranja. Možete zamisliti razliku izme?u namirnice, koja je vakuumsko pakirana u primjerenu vre?icu, i namirnicom, koja je u vre?ici sa zatvara?em, u kojoj ostane zrak? Obi?na vre?ica se može otvoriti i voća može u?i u nju. A puno posla ?ete imati i s time da ju namjestite tako, da ?e rubovi biti izvan vode i da se ne?e micati te ostati potopljena.
Za vrhunske rezultate i bezbrižno kuhanje preporu?amo upotrebu kvalitetnih vre?ica za vakuumiranje. Te su izra?ene od primjerenih materijala i s certifikatima garantiraju da kemijski spojevi tijekom zagrijavanja ne prelaze iz vre?ice na hranu. Statusove vre?ice za vakuumiranje su primjerene za kuhanje jer su nepropusne, neutralne na miris i okus te ne sadrže štetnih tvari kao BPA.
Sous Vide recepti i preporuke:
Tehnika Sous Vide je primjerena za pripremu mesa, riba, povr?a, jaja i nekih slastica:
• Za prave „mesoždere“ pripremite mekan gove?i odrezak i najso?nija pile?a prsa. Za dodatan okus meso prije serviranja na brzinu popecite u vrlo vru?oj tavi.
• Ljubitelji riba ?e biti ugodno iznena?eni nad teksturom lososa, kuhanog u vakuumu. Ukoliko spremate ribu s kožom, preporu?amo da ju prije serviranja pope?ete na vrlo vru?oj tavi.
• Svakako je sporo kuhanje primjereno i za vegetarijance te vegane. Mrkva, šparoge, cikla, arti?oke, krumpir i drugo povr?e pripremljeno na taj na?in ?e se puno vitamina istopiti u ustima.
• Poširana jaja koja su uvijek savršeno kuhana još nikad nije bilo tako lako pripremiti.
• Ne zaboravite i na pripremu jogurta i slastica kao što su crème brûlée i poširano vo?e.
Za to?nije vrijeme i temperaturu kuhanja pojedina?nih namirnica pogledajte upute za upotrebu Sous Vide kuhala, a nove ideje potražite na internetu.
Jamstvo: 2 godine