Zatvori
(0) proizvoda
Nemate proizvoda u košarici
SVE KATEGORIJE
  Filteri
  Preferences
  Pretraga

  Uvjeti dostave

  Uvjeti uručenja proizvoda kupljenih na Internet trgovini Žuti klik HP-Hrvatske pošte d.d.

  HP-Hrvatska pošta d.d., Jurišićeva 13, 10000 Zagreb, upisana u registar Trgovačkog suda u Zagrebu, matični broj subjekta 080266264, OIB: 87311810356 (dalje u tekstu: Prodavatelj), ovim Uvjetima uručenja proizvoda (dalje u tekstu: Uvjeti uručenja) uređuje postupak uručenja odnosno isporuke i dostave proizvoda Prodavatelja kupljenih putem Internet trgovine Prodavatelja dostupnoj na internetskim stranicama Prodavatelja www.zutiklik.hr (dalje u tekstu: Žuti klik), a sve sukladno primjenjivim Općim uvjetima Internet trgovine Žuti klik za narudžbe putem internetskih stranica, elektroničke pošte i telefona te Općim uvjetima Internet trgovine Žuti klik za narudžbe unutar poštanskih ureda (dalje u tekstu: Opći uvjeti). Na sva prava, obveze i odgovornosti u pogledu uručenja kupljenog proizvoda, koja nisu pobliže regulirana ovim Uvjetima uručenja primjenjuju se Opći uvjeti za obavljanje ostalih poštanskih usluga Prodavatelja dostupni na internetskoj  stranici http://www.posta.hr/.

  Troškovi uručenja - poštarina

  Troškovi uručenja (poštarina) prikazuju se kao dodatan iznos uz cijenu proizvoda u postupku naručivanja proizvoda i prikazani su u sadržaju košarice prije nego što se potvrđivanjem opcije „Završi narudžbu“ završi oblikovanje narudžbe. Poštarina iznosi 19,99 kn za narudžbe realizirane unutar iste košarice  do njihove ukupne kupoprodajne vrijednosti od 300,00 kn, dok je za sve narudžbe realizirane unutar iste košarice iznad njihove ukupne kupoprodajne vrijednosti od 300,00 kn poštarina besplatna.

  Za sve narudžbe bez obzira na ukupnu kupoprodajnu vrijednost, a za koje je mjesto isporuke u poštanskom uredu, ne obračunava se naplata poštarine.

  Prodavatelj ima pravo odrediti i promotivna razdoblja, kao i akcijske cijene poštarine za određene proizvode, što će biti detaljno objavljeno na stranici www.zutiklik.hr.

   

  Rok uručenja

  Uručenje proizvoda naručenih putem Žutog klika  Prodavatelj obavlja putem svoje mreže Paket 24 poštanskih usluga u sljedećim rokovima:

  • Dostava za 1. zonu (listu gradova pogledajte ovdje). Naručeni proizvodi u pravilu će biti uručeni sljedeći radni dan do 20 sati računajući od dana primitka obavijesti o prihvatu narudžbe, sukladno članku 3. odgovarajućih Općih uvjeta.

  • Dostava za gradove i naselja izvan 1. zone, naručeni proizvodi u pravilu će biti uručeni u roku od najdulje 3 radna dana od trenutka primitka obavijesti o prihvatu narudžbe, sukladno članku 3. odgovarajućih Općih uvjeta.

  • Popis naselja sa rokovima uručenja možete pogledati ovdje

  Sve narudžbe za koje je prihvat narudžbe poslan nakon 16 h određenog dana, smatrat će se prihvaćenima idući radni dan.

  U gore navedene rokove uručenja ne uračunavaju se:

  • dan prijma pošiljke u mrežu Prodavatelja;

  • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese primatelja;

  • vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja prometu bez krivnje Prodavatelja;

  • neradni dani.

  Pojedina narudžba može biti podijeljena na više pošiljaka ako se naručeni proizvodi nalaze u različitim skladištima ili ako dijela naručenih proizvoda trenutačno nema na zalihi. U tom slučaju poštarina se naplaćuje samo jednom bez obzira na broj pošiljaka iz jedne narudžbe.

  Preuzimanje naručenih proizvoda u poštanskom uredu

  Pošiljke mase do 20 kg mogu biti preuzete u poštanskom uredu. Prilikom naručivanja proizvoda potrebno je kao način uručenja odabrati opciju „Osobno preuzimanje“ i u izborniku izabrati željeni poštanski ured.

  Uručenje pošiljaka mase veće od 20 kg moguće je samo na kućnu adresu koja je naznačena prilikom naručivanja proizvoda. U tom slučaju dostava se naplaćuje 19,99 kn (ako vrijednost košarice ne prelazi 300,00 kn).

  U poštanskom uredu Prodavatelja moguće je uručiti pošiljke do 20 kg težine, a dimenzije pojedine pošiljke ne smiju biti veće od 3000 mm u zbroju dužine i opsega pošiljke na najširem dijelu poprečno, s time da najveća dimenzija može biti do 1500 mm. Pošiljka također ne smije biti manjih dimenzija od 90mm x 140 mm, odnosno, ako je u obliku valjka 170 mm u zbroju dužine i dva promjera, s time da dužina nije manja od 100 mm. Adresna strana ima najmanje dimenzije 90 mm x 140 mm.

  Postupanje u slučaju da Kupac nije kod kuće

  U slučaju uručenja pošiljaka mase do 20 kg, poštar će obavijestiti Kupca o terminu uručenja telefonom na telefonski broj koji je upisan prilikom naručivanja proizvoda, a u slučaju da Kupac nije kod kuće u trenutku uručenja, poštar će ostaviti obavijest o prispijeću pošiljke. Na obavijesti je naznačena adresa poštanskog ureda te vrijeme i rok u kojem se može preuzeti pošiljka. Nakon ostavljene obavijesti o prispijeću pošiljke rok za njezino preuzimanje je 15 radnih dana poštanskog ureda naznačenog u obavijesti. Rok počinje teći idućeg dana od dana ostavljanja obavijesti.

  U slučaju da Kupac nije kod kuće u trenutku uručenja, a radi se o pošiljci mase veće od 20 kg, poštar će kontaktirati Kupca na telefonski broj upisan prilikom naručivanja proizvoda kako bi dogovorio sljedeći termin uručenja.

  Provjera statusa narudžbe

  Status narudžbe Kupac može jednostavno pratiti u profilu „Moj račun“, putem linka „Narudžbe“ kako bi provjerio trenutačni status narudžbe.

  Nakon što je pošiljka preuzeta od Prodavatelja, na adresu e-pošte Kupca bit će poslana obavijest s linkom na kojem se može provjeriti status pošiljke i planirano vrijeme uručenja.

   

  Preuzmite dokument u PDF formatu: Uvjeti uručenja proizvoda kupljenih na Internet trgovini Žuti klik