Zatvori
(0) proizvoda
Nemate proizvoda u košarici
SVE KATEGORIJE
  Filteri
  Preferences
  Pretraga

  Saznaj tajnu najsočnijeg roštilja

  Mmmm… Što to tako fino miriše? Pa roštilj, naravno! Ali da to ne bi uvijek bio susjedov roštilj, pobrinite se za to da se ovaj put cijela ulica okreće u vašem smjeru.

   Roštilj

  1. savjet

  Birajte kvalitetno meso

  Ako zaista želite pripremiti najbolji roštilj, ne kupujte meso pred istekom roka trajanja te tražite provjereno, najbolje od domaćih proizvođača. Neka meso bude mlado i svježe kako biste postigli najbolji efekt. Također bi trebalo biti nešto masnije da bi bilo sočno.

   

  2. savjet

  Napacajte meso

  Da bi meso bilo ukusno i sočno, nikad ne treba pretjerivati u začinjanju ili aromatiziranju. Dovoljna su tri-četiri dobra začina i to je to. Prvo, naravno, meso posolite i paprite, a zatim ga premažite kistom namočenim u maslinovo ulje. Ne štedite na ovom koraku – neka meso upije ulje – te ga potom posipajte svježim peršinom. Ako ga nemate, poslužit će i sušeni peršinov list. Sve izmiješajte, pokrijte zdjelu i ostavite ju preko noći u hladnjaku. Sat do dva prije pečenja meso izvadite iz hladnjaka i ostavite ga vani kako bi se ugrijalo te da ne bi doživjelo „šok“ stavljanjem iz hladnjaka na direktnu vatru. Također bi bilo dobro premazati rešetku od roštilja da se meso ne bi lijepilo. Za premazivanje možete birati između ulja, maslaca ili komadića slanine.

   Meso

  3. savjet

  Birajte najbolji roštilj

  Da bi roštilj zaista bio najukusniji, najbolje je peći ga na drvenom ugljenu koji mesu daje pravi dimljeni okus. Naravno, ako nemate prostora ili vremena za tako što, odličan izbor je i plinski roštilj te nešto zdravija i brža varijanta – električni roštilj.

  Prava je umjetnost postići dobar žar za pečenje, za što vam svakako treba i malo iskustva. No ako ga i nemate, vjerujemo da možete pripremiti odličan roštilj. Ne žurite se s cijelim postupkom zato što treba biti strpljiv i pedantan želite li posao napraviti profesionalno. Meso pecite nešto duže i svakako polako te na umjerenom žaru kako ga ne biste presušili i prepekli jer, budimo iskreni, nitko ne želi jesti sasušeno meso. Tijekom pečenja premažite meso još dva do tri puta marinadom od maslinovog ulja, češnjaka i peršina te pazite da ga ne bodete ili pritišćete. Okrećite ga polako hvataljkom.

   

  4. savjet

  Pazite na redoslijed!

  Ne propustite obratiti pozornost na redoslijed pečenja mesa. Najprije stavite deblje komade koji se duže peku i bolje podnose jake temperature, poput svinjetine, teletine, junetine i govedine. Jača vatra prikladna je i za mljeveno meso te za kobasice ili ćevape, koji će se ispeći brže i lakše. Piletinu pecite s velikom pozornošću te duže i sporije na laganijoj vatri. Za najbolji dojam, kao prilog poslužite krumpir, tikvice i papriku ispečenu na roštilju te svježu salatu.

   

  5. savjet

  Ne brinite se. Nema ga. Na vama je samo da uživate i podarite svojim nepcima pravu prvomajsku gozbu.

   

  Ostavite komentar