Zatvori
(0) proizvoda
Nemate proizvoda u košarici
SVE KATEGORIJE
  Filteri
  Preferences
  Pretraga

  Odabrao Đelo Hadžiselimović - Snijeg u Dolu

  Odabrao Đelo Hadžiselimović - Snijeg u Dolu

  Ima tome prilično, nekih desetak godina, kad smo za naših istarskih putešestvija posjetili agroturizam u Gologoričkom Dolu, nedaleko Pazina. Zimsko doba, nedugo nakon Nove godine. Kraj je brdovit, a uska cestica vijuga od Cerovlja prema Gologorici, malo gore pa oštro dolje do prostranog polja koje seže sve do Plominskog zaljeva. Uglavnom stigosmo, na parkingu par riječkih i puležanskih tablica, začudo nema Talijana. Ipak domaći najbolje znaju gdje se dobro jede po umjerenoj cijeni.

  Prvi put smo ovdje i to po preporuci prijatelja bonkulovića koji vole domaću istarsku kužinu. A obitelj Stojšić, koja vodi ovaj OPG, od namirnica iz vlastite proizvodnje priprema izvrsne fuže, pršut, kobasice i jela ispod peke. Plan je bio večerati, prenoćiti i drugo jutro krenuti dalje prema Poreču. A plan se, kako to često biva, izjalovio.

  Mislim, večerali jesmo i to odlično, pa prenoćili, ali ujutro… Čim se razdanilo pogledam kroz prozor sobe, kad vani snijeg do koljena. Dobro, malo ispod koljena, ali opet više snijega u središnjoj Istri za jednu noć nije napadalo u zadnjih desetak godina. Na brzinu zahvalimo domaćinima, živili, vidimo se opet, pa u auto. A na autu ljetne gume, ćelestonke, neće nas valjda ovdje snijeg zatrpat, nismo u Gorskom kotaru. Ili hoće. Ne možemo ni naprijed ni natrag, ni gore ni dolje, nikud. Kao, pričekat ćemo da prođe ralica pa onda idemo. Ralica, pogađate, taj dan nije prošla. Ostali smo u Dolu neplanirano još jednu noć, ali nije nam bilo žao. Reći ću samo da smo svratili i u vinski podrum i kušali valjda iz svake bačve.

  Srećom, tad nam se nije nikud žurilo, a imali smo i odlične domaćine. Ipak, na put više ne idem bez poštenih, provjerenih guma, naročito zimi. Niti po Istri gdje snijeg i poledica nisu tako česti i uobičajeni kao u unutrašnjosti. Više ne čekam, zimske gume su na autu na vrijeme, već u listopadu, da izbjegnem gužve oko 15. studenog kad svi navale kod vulkanizera zbog zakonske obaveze zimske opreme na svim vozilima.

  gume

  Kupujem ih ovdje, u provjerenoj web trgovini, cijena je odlična, ima ih svih dimenzija i marki, kvalitetne su i pouzdane. Samo par klikova mišem i gume stižu na kućnu adresu.

  Vozite oprezno i sretan put. Adio!

  Ostavite komentar